Home

Achtergrond 170 x bekeken

Obama belooft Afghanistan topprioriteit

De aanstaande president van de Verenigde Staten Barack Obama heeft de Afghaanse president Hamid Karzai toegezegd de problemen in het door geweld verscheurde land als topprioriteit te behandelen.

Dat maakte een woordvoerder van de president vandaag bekend. Obama was tijdens zijn campagne kritisch over Karzai. De Afghaan zou niet voldoende doen om corruptie tegen te gaan en de drugshandel te stoppen. Ook zou hij "niet uit zijn bunker komen'' om effectief het land te besturen, zei Obama.

De Democraat beloofde de problemen in Afghanistan met een nieuwe focus aan te gaan pakken. Karzai wilde weten of die focus minder inzet van het Amerikaanse leger betekende. De twee leiders spraken elkaar telefonisch en Obama stelde Karzai daarbij gerust. "Obama zei dat de VS hun betrokkenheid zullen doen toenemen en veiligheid en stabiliteit zullen brengen aan de overheid en de inwoners van Afghanistan'', aldus Kabul.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.