Home

Achtergrond 1 reactie

Nunspeet wil maatregelen tegen zwijnen rond A28

De gemeente Nunspeet dringt aan op het nemen van maatregelen op twee provinciale wegen nabij de A28.

Recent zijn wilde zwijnen gezien vlakbij de snelweg en de spoorlijn in de gemeente. De Veluwse gemeente wil dat de provincie Gelderland wildroosters plaatst in de Eperweg en Elspeterweg. Langs de snelweg staan al wildrasters. De zwijnen kunnen echter alsnog de A28 op via beide provinciale wegen die de verkeersader kruisen, aldus een woordvoerder van de gemeente maandag. Uit sporen blijkt dat recent enkele zwijnen twee op- en afritten zijn gepasseerd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Marcel Vossestein

    Twee weken geleden waren de wilde zwijnen weer te zien en nog meer hun sporen in het Renteloos Voorschotbosch, drie kilometer ten zuiden van de A28. Ze vluchtten nog wel snel, maar minder paniekeriger dan eerder. Sinds vorige week waren ze daar verdwenen en waren vooral sporen te zien in het Zandenbosch, direct ten zuiden van de A28. Afgelopen vrijdagmorgen waren de eerste sporen te zien bij de Zandenplas ten noorden van de A28. Zondagmorgen waren rond de Zandenplas meer sporen te zien, die duiden op de aanwezigheid van twee tot drie wilde zwijnen. Duidelijk is dat men naar de A28 toe jaagt. De recent vrij gekapte strook en de palen duiden er op dat men ook aan de noordzijde van de A28 een raster gaat aanbrengen. Meest zorgelijk blijft dat men een wijze van bejaging kiest naar de A28 toe, hetgeen óf ontzettend dom is, óf intens gemeen!

Of registreer je om te kunnen reageren.