Home

Achtergrond

Nordmilch bezint zich op sponsoring wielrennen

Zuivelfabrikant Nordmilch bezint zich op haar sponsoractiviteiten in de wielersport.

Dat meldt het Duitse concern vandaag op haar website. Nordmilch, dat verder geen toelichting wil geven, is onder meer geldschieter van Team Milram, de enige overgebleven Duitse topploeg.

De Nederlander Gerry van Gerwen staat aan het hoofd van die ploeg. "Er is nog geen moment gesproken over eventuele beëindiging van het contract'', meldt hij donderdag. Zijn ploeg wordt nog tot eind 2010 financieel ondersteund door Nordmilch. De Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung meldde woensdag dat het bedrijf advocaten laat onderzoeken of het contract afgekocht kan worden.

Milram is de enige overgebleven Duitse ploeg met een ProTourlicentie. T-Mobile haakte al eerder af, Gerolsteiner hield het na dopingaffaires met de Duitser Stefan Schumacher en de Oostenrijker Bernhard Kohl dit najaar voor gezien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.