Home

Achtergrond 183 x bekeken

Nijmegen wil 100 procent duurzaam inkopen

De gemeente Nijmegen wil op termijn alle producten die de organisatie gebruikt duurzaam inkopen.

Nu is ongeveer de helft van alles wat de gemeente aanschaft duurzaam. Nijmegen wil een landelijke voortrekkersrol spelen en een voorbeeld zijn voor andere gemeenten, aldus een woordvoerder. De stad gebruikt al onder meer groene energie en gas. Deze maanden vervangt de gemeente de koffie- en theeautomaten in het stadhuis door duurzame exemplaren.

Nijmegen maakt een uitzondering voor producten die de markt nog niet duurzaam of te duur kan leveren. Voor elke aanschaf - van kantoorartikelen tot schoonmaakspullen - wordt overlegd met de betrokken wethouder als de duurzame variant duurder blijkt dan het gewone product.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.