Home

Achtergrond

Nieuwe algemeen directeur voor De Ruiter Seeds

Gianni Bernardotto, wordt de nieuwe algemeen directeur van De Ruiter Seeds in Bergschenhoek.

Met ingang van 1 december 2008 neemt Gianni Bernardotto, de huidige directeur Marketing & Sales, de leiding over De Ruiter Seeds over van Biense Visser. Visser zal als consultant werkzaam blijven voor Monsanto en De Ruiter Seeds.

De functiewisseling is een volgende stap in de overgang van De Ruiter Seeds naar de Monsanto Vegetable Seeds division, aldus Consuelo Madere, de algemeen directeur van Monsanto’s Vegetable Seeds division. "De De Ruiter Seeds-organisatie heeft goede vorderingen gemaakt in de overgang naar de Monsanto Vegetable Seeds division. Om te waarborgen dat onze bedrijfsactiviteiten zich succesvol blijven ontwikkelen, zal de De Ruiter Seeds-organisatie de focus meer op de markt gaan leggen. In dat kader zijn we bezig met een heroriëntatie op enkele managementrollen, zodat we onze strategische doelstellingen kunnen realiseren. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Gianni Bernardotto uitstekend geschikt is om de onderneming op een doortastende en veilige manier naar de volgende fase te brengen."

De Ruiter Seeds werd dit jaar overgenomen door Monsanto. Biense Visser (1952), was de eerste algemeen directeur van De Ruiter Seeds van buiten de familie. In 2002 volgde hij Henk de Ruiter op. Onder leiding van Visser groeide De Ruiter Seeds uit tot een sterk internationale familie van bedrijven, en steeg de jaaromzet van € 57,5 miljoen in 2001 naar € 108,8 miljoen in 2007.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.