Home

Achtergrond

Nederlandse vragen boeken en sokken van Sint

Boeken, cd's, sieraden en sokken zijn de cadeaus die Nederlanders het liefst van Sinterklaas krijgen.

Dat constateert de website lootjestrekken.nl nadat ruim 200.000 mensen hun wensenlijstjes aan de site hebben doorgegeven.

Boeken staan overigens al jaren bovenaan de verlanglijstjes. Vrouwelijke feestvierders kiezen echter vaker voor sieraden. Verder staan in de top 10 van meest gevraagde cadeaus onder meer dvd, sjaals, handschoenen, kaarsen en geurtjes.

Eerder maakte de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) al bekend dat de goedheiligman niet lijdt onder de financiële crisis. Naar verwachting draaien winkeliers dit jaar een recordomzet van 490 miljoen euro door de Sinterklaascadeaus. Dat zou een stijging zijn van 2 procent vergeleken met vorig jaar. Volgens de RND vieren steeds meer gezinnen het Sinterklaasfeest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.