Home

Achtergrond

Nederlandse held krijgt onderscheiding in Australië

Paul de Waard heeft in Australië een onderscheiding gekregen voor zijn heldhaftige optreden ruim anderhalf jaar geleden in Melbourne.

De Nederlandse toerist schoot samen met een advocaat te hulp toen een Hells Angel een vrouw aan haar haren uit een taxi trok. De Hells Angel schoot de advocaat Brendan Keilar dood. De Waard en de vrouw raakten zwaargewond.

De Waard, die werd geraakt door twee kogels, balanceerde na de schietpartij op de rand van de dood en lag een maand in het ziekenhuis. Hij is nog steeds niet volledig hersteld. De Hells Angel werd tot levenslang veroordeeld.

"No worries, ik hou van deze stad. Het is goed om terug te zijn'', zei hij volgens de Herald Sun. De Waard keerde ook terug naar de plek van de schietpartij, als onderdeel van het genezingsproces. Hij gaat met zijn vriendin rondreizen in Australië.

Burgemeester John So zei dat De Waard en Keilar voor altijd herinnerd zullen worden om hun onbaatzuchtige moed. "Je zal altijd een held zijn voor de inwoners van Melbourne.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.