Home

Achtergrond

Nederlandse bevolking groeit nog twintig jaar

De Nederlandse bevolking groeit nog twintig jaar.

Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek in het rapport 'De Nederlandse samenleving 2008', dat het vanmiddag heeft gepresenteerd.

Op 1 januari 2008 telde Nederland 16,4 miljoen inwoners, 540.000 meer dan bij de eeuwwisseling. De toename is voor 80 procent te danken aan de natuurlijke groei: het aantal geboorten is groter dan het aantal sterfgevallen. Hoewel de aandacht vooral uitgaat naar de in- en uitstroom van inwoners, is die natuurlijke groei dus van groter belang voor de ontwikkeling van de bevolkingsomvang.

Bijna een op de vijf inwoners, 3,2 miljoen, is allochtoon. Niet-westerse allochtonen, zoals Marokkanen, hebben op diverse terreinen nog een achterstand, maar die wordt geleidelijk wel kleiner. Dat laten onder meer de slagingspercentages in het voortgezet onderwijs en de participatie op de arbeidsmarkt zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.