Home

Achtergrond

Naturalisatie wordt flink duurder

Buitenlanders die het Nederlanderschap willen verwerven zijn vanaf 2010 flink duurder uit.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie wil de tarieven voor naturalisatie in veel gevallen ruimschoots verdubbelen. Ook moet vanaf 1 januari 2010 worden betaald voor de naturalisatie van minderjarigen. Albayrak heeft dat donderdag gemeld aan de Tweede Kamer. Minderjarige vreemdelingen kunnen nu nog gratis meeliften met hun vader of moeder die een Nederlands paspoort aanvraagt.

Albayrak verhoogt de leges omdat ze alle gemaakte kosten wil doorberekenen aan een vreemdeling die Nederlander wil worden. In zijn algemeenheid geldt nu dat leges slechts 36 procent van de werkelijke kosten dekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.