Home

Achtergrond 5 reacties

NVV pleit voor saldering ammoniak binnen sector

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) pleit voor het toestaan van ammoniaksaldering binnen sectoren.

Dat zegt voorzitter Wyno Zwanenburg naar aanleiding van het besluit van minister Jacqueline Cramer om geen uitstel te verlenen op nieuwe ammoniakeisen.

"De rundveehouderij haalt het plafond niet, Cramer zegt zelf dat dat één van de reden is om geen uitstel te verlenen. Dan draait de intensieve veehouderij er voor op dat een andere sector niet aan de eisen voldoet", zegt Zwanenburg.

In tegenstelling tot deze ’saldering’ tussen sectoren, pleit Zwanenburg voor saldering binnen sectoren. "Als een sector als geheel aan de eisen voldoet moet dat voldoende zijn. Grotere varkenshouders hebben de ammoniakuitstoot bijvoorbeeld ver gereduceerd, waardoor middelgrote en kleine bedrijven dan meer uitstel kunnen krijgen." Op deze manier zou elke sector voor zijn eigen uitstoot verantwoordelijk zijn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  B. E. E. R.

  JA ik ken er nog 1
  Annechien ten Have

 • no-profile-image

  jan

  Hulde!

 • no-profile-image

  bert

  dit is Belangenbehartiging

 • no-profile-image

  koetje

  Ja en lto moet nu een keuze maken....melkveehouderij, die bijna niets aan NH3 heeft gedaan of varkenshouderij, die al heel veel op gebied van NH3 heeft gedaan. Ik weet de keuze al. Varkenshouders met toekomst die nog lto lid zijn.... kijk eens goed en sluit je aan bij de NVV

 • no-profile-image

  nvv lid

  zijn er nog varkenshouders dan die lid zijn van de lto ???????????????????????

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.