Home

Achtergrond 176 x bekeken

NMV geeft bezwaar tegen zetelverdeling PZ voorlopig op

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) geeft haar bezwaren tegen de zetelverdeling in het Productschap Zuivel (PZ) voorlopig op.

Dit heeft de NMV bevestigd. De NMV had bezwaar gemaakt tegen zowel de ledentelling ten behoeve van de vertegenwoordiging in het PZ als tegen de zetelverdeling. De NMV wilde naast een aantal leden in subcommissies ook een vertegenwoordiging in het hoofdbestuur van het PZ. Dit komt er voorlopig niet meer van.

Volgens de cijfers waar de Sociaal-Economische Raad (SER) van uitgaat, heeft de NMV 2045 leden met een quotum van 1,3 miljoen ton melk. Van deze leden zijn er volgens de SER bovendien 623 dubbellid met een LTO-organisatie. Deze dubbelleden vertegenwoordigen 430.000 ton melk. LTO Nederland heeft volgens de SER 13.030 leden, met een quotum van bijna 8 miljoen ton melk. In totaal heeft Nederland 11,46 miljoen ton melk. Ruim twee miljoen ton melk is in handen van niet-georganiseerde veehouders. Dit zijn zo’n 5.000 melkveehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.