Home

Achtergrond 158 x bekeken 5 reacties

Morgen spoeddebat over gensoja

Minister Verburg stelt haar vertrek naar de landbouwraad in Brussel uit om deel te nemen aan het spoeddebat over transgene soja morgenmiddag.

Dat heeft het ministerie van LNV vanmiddag bevestigd. De SP heeft eerder vandaag aangekondigd dat ze morgen een spoeddebat zal aanvragen. Hoewel dat formeel nog moet gebeuren gaan Tweede Kamer en LNV er vanuit dat het morgen om 14.00 u zal plaats vinden.

Er wordt ook rekening gehouden met stemmingen aansluitend. Dat wijst er op dat een motie van wantrouwen tegen minister Verburg of tegen het kabinet wordt verwacht. Over zo’n motie wordt altijd meteen na indiening gestemd.

Aanleiding is dat Verburg namens het kabinet heeft meegedeeld geen uitvoering te willen geven aan een aangenomen motie SP over toelating van transgene soja.

Lees ook SP wil spoeddebat over transgene soja

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  D. van Brabant

  Misschien wordt het tijd dat de minister opstapt vanwege de uitvoering van Natura 2000. Mensen die moeten onderhandelelen bij de opstelling van de beheerplannen krijgen een zwijgverbod opgelegd als men begint over dat NL soorten en habitats heeft toegvoegd en daarmee Natura 2000 eigenhandig verzwaard heeft. Dat is al gebeurd in de Wieden/ Weerribben, omdat de VVD dit aan de orde stelt. Ook in de Peel gebeuren soortgelijke dingen, omdat de NMV daarnaast aan de kaak stelt dat 'bestaand gebruik' niet gemeld is. Het standpunt dat 'bestaand gebruik' als vergunningsvrij beschreven moet worden in de beheerplannen is de enigste juiste oplossing om de schade voor ondernemers te beperken. Maar helaas hoeven we van het CDA niet veel te verwachten, want die willen hun eigen minister in het zadel houden.In Brabant krijgen bedrijven met piekbelastingen (dicht bij Natura 2000 gebieden) gewoon geen NBwet verg. meer, zo is gisteren in Z-O Brabant gebleken. Of, en dat is nog gevaarlijker ze krijgen voor 5 jaar een vergunning en daarna niet meer. Voordeel (?!)dan is dat veehouders NIET MEER SCHADELOOS GESTELD HOEVEN WORDEN. WANT DAN WAS JE OP DE HOOGTE , ZO OORDEELT DE PROVINCIE.......TJA ALS DE OVERHEID HET ZO GAAT DOEN IS HET GAUW GEBEURD MET DE SECTOR........dUS ZLTO/LLTB en CDA WAAR ZIJN JULLIE NOU????????????? Je kunt later niet meer zeggen: dat wisten we niet.
  Overigens denken veel bedrijven nu op veilige afstand te zitten, maar omdat nieuwe natuur meebegrenst wordt, worden zij meteen na het verdwijnen van hun collega's aan de beurt.

 • no-profile-image

  Hendrik

  Goed zo SP. Zorg dat Gerda zo snel mogelijk in de vergetelheid verdwijnt. Lukt het morgen niet...dan doorgaan. Vergeet niet wat ze de burgers heeft geflikt. Ze heeft de vloer met hen aangeveegd uit enkel en alleen de angst voor gezichtsverlies. Ze kan niet luisteren en niet goed interpreteren. De ESFA zegt zelf dat ze geen lange termijnresultaten kan geven. Volgens Gerda kunnen ze dat blijkbaar wel. Haar eigen gezichtsverlies telt en niet de zorg om het welzijn van de kiezers en uiteraard ook het milieu. Hoe diep kun je vallen. Dit is dus de nieuwe moraal van Balkenende; eigen individuele eerzucht boven collectief welzijn. Waar is onze democratie gebleven?

 • no-profile-image

  jp

  wat een stemmingmakerij. Verburg is een vakvrouw die afhankelijk is van topambtenaren die haar van advies voorzien!!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Tja, het is niet verstandig om tegen de wens van een kamermeerderheid (en dus, vrij vertaald, een meerderheid van de mening van het publiek) in te gaan. Ik verwacht dat ze nog inboet en de Kamer morgen toezegt dat ze tegen gentech gaat stemmen.

 • no-profile-image

  jp

  Hoe zou Braks hiermee omgaan?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.