Home

Achtergrond 2 reacties

'Minder resten bestrijdingsmiddelen op voedsel'

De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA vindt dat de maximale toegestane hoeveelheid aan resten van bestrijdingsmiddelen op voedsel omlaag moet. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Het gaat daarbij om resten van stoffen die in bestrijdingsmiddelen voorkomen en waarvan de Europese Commissie denkt dat ze een bedreiging kunnen vormen voor de gezondheid. Daarnaast gaat het ook om stoffen waarvan onvoldoende bekend is om de risico's te beoordelen.

Voor bestrijdingsmiddelen die niet zijn toegestaan in Europa, maar waarvan de resten voorkomen op geïmporteerd voedsel, adviseert de EFSA de normen op het laagste niveau te stellen dat met routinecontroles kan worden gehandhaafd.

De Europese Commissie had de EFSA gevraagd de gehanteerde toegestane maximale residu-hoeveelheid te onderzoeken van vijftien stoffen die worden gebruikt in bestrijdingsmiddelen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hilde

    al eens nagedacht wie de ziektenverwekkers mee kan veredelen? hebben zij toevallig niet het juiste bestrijdingsmiddel in de handel gebracht?

  • no-profile-image

    E.T.

    Voor EU ambtenaren is het hun lust en leven om regels te verzinnen en te veranderen. En hoe kleiner het detail, hoe groter het genot. Voor de liefhebbers: in planten zitten duizenden werkzame stoffen, die kunnen ook gescreend worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.