Home

Achtergrond 139 x bekeken

Minder geld voor goede doelen door crisis

Donaties aan goede doelen zakken in 2009 verder terug vanwege de wereldwijde financiële crisis.

Dat heeft de Internationale Federatie Rode Kruis (IFRC) vandaag bekendgemaakt. Bij lopende inzamelacties wereldwijd geven mensen en bedrijven nu al minder geld, aldus de hulporganisatie. Het IFRC heeft volgens jaar 175 miljoen euro nodig om wereldwijd 150 miljoen mensen te helpen, die getroffen zijn door natuurrampen, hongersnood en andere humanitaire rampen.

De organisatie heeft regeringen wereldwijd opgeroepen om het geld dat bestemd is voor humanitaire hulp niet te gebruiken om de financiële crisis te bezweren. De Verenigde Naties zullen donorlanden woensdag vragen om geld voor hulpprogramma's opzij te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.