Home

Achtergrond

Milieudoelstellingen kosten Defensie 80 miljoen

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) wil de komende vier jaar ongeveer 80 miljoen euro uit trekken voor milieuplannen om van de Krijgsmacht een duurzame organisatie te maken.

De Vries verwacht echter de komende acht jaar 35 miljoen euro terug te verdienen aan lagere energie-, water- en afvalkosten.
Dat blijkt uit de Defensie Duurzaamheidnota 2009 die hij deze week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De overige kosten zijn volgens De Vries nodig om te blijven voldoen aan wet- en regelgeving, de sanering van vervuiling uit het verleden, de verbetering van de milieukwaliteit en de werk- en leefomgeving op en rond defensieterreinen.

In het plan lanceert De Vries 22 doelstellingen variërend van energiebesparing, duurzaam inkopen tot waterbeheer. Defensie heeft ongeveer 69.000 personeelsleden en geeft jaarlijks ongeveer 3 miljard euro uit aan materieel, infrastructuur, goederen en diensten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.