Home

Achtergrond 1755 x bekeken

Mestsilo verplaatst met waterbassin

Loonwerker Gerrit Heeres helpt veehouder Jelle van der Meer met het verplaatsen van een mestsilo.

De mestsilo moet van plek veranderen omdat Van der Meer een ligboxenstal wil uitbreiden met 53 plaatsen. Rondom de silo groef Heeres een bassin van circa 20 meter breed, 40 meter lang en 1,5 meter diep. Nadat 450 kuub water het bassin is ingepompt, kon de silo makkelijker in beweging worden gebracht. Met een kano heeft Heeres de voortgang gecontroleerd. In totaal duurde de verplaatsing vier dagen. Foto Alex de Haan

Twee dozijn badende Japanners trotseren de kou om zichzelf te overgieten met Beaujoulais Nouveau. Traditioneel wordt de nieuwste Franse wijn in het Kowakien Yunessun-resort om twaalf uur ’s nachts geïntrodu­ceerd. Het water met daarin wijn is overigens wel warm, want het resort is op een warmwaterbron gebouwd. Ja­pan geldt als de grootste importeur van Beaujolais-wijnen, maar de verkopen lopen naar verluidt terug door de recessie. Foto ANP

EU-commissaris Mariann Fischer Boel en de Franse landbouwminister Michel Barnier na het bereiken van het landbouwakkoord. Foto ANP

In Almkerk werd donderdag een excursie gehouden naar een demoveld met energiegewassen. De bezoekers bekijken hier aardperen. Foto Marcel Bekken

De Duitse minister van landbouw Ilse Aigner staat de pers te woord na de vergadering van 18 uur over herziening van het Europees landbouwbeleid. Voor Aigner betekende de marathonvergadering de vuurdoop in Brussel. In eigen land ontvangt zij kritiek van de boerenbond DBV. Volgens de bond is het akkoord niet in overeen­stemming met de markt. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.