Home

Achtergrond 199 x bekeken 5 reacties

Melamine aangetroffen in Nederlands veevoer

In veevoer van Reudink en Rijnvallei is een beperkt gehalte melamine terechtgekomen.

Een Chinese partij biologische sojaschilfers geldt als oorzaak. Mogelijk is bij het productieproces in China plastic terechtgekomen in de partij. Ook ForFarmers nam een deel van de partij af, maar deze had het nog niet tot veevoer verwerkt. Het veevoer bevat tussen de 2,5 en 9 ppm melamine, wat volgens de Voedsel- en Warenautoriteit waarschijnlijk ongevaarlijk is voor mens en dier. Alle partijen worden of zijn teruggehaald. Op 19 november kwam een melding binnen van het bedrijf Tradin Organic Agriculture.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Drentse boer

  Of hebben ze er per ongeluk nog een plastic-zak in de hakselaar laten komen. Herrie om niks dus.

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  Biologisch voer uit China........
  H'm hoe wordt dat terplekke gecontroleerd dan?????

 • no-profile-image

  tinus

  Ik dacht dat TRUSQ alle schandalen zou uitbannen?

  Werkt dus niet 100%, dat wisten we al wellicht gaan ze nu wat minder hoogmoedig met collega's om, ook nadat er in het verleden vaak BSE bij Rijnvallei is aangetroffen

 • no-profile-image

  gert

  pas op voor alles wat uit China komt,voor veevoer dat uit bv uit brazilie komt worden daar ter plaatse al monsters genomen en onderzocht voordat een schip vertrekt,hoe is het dan mogelijk dat die rotzooi uit china pas in nederland ontdekt wordt,er is wel degelijk wat mis met TRUSQ,natuurlijk wel een dikbetaalde directeur die uiteindelijk wel door de boeren betaald wordt,wakker worden!!!

 • no-profile-image

  lol

  melamine: woord van het jaar

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.