Home

Achtergrond 3 reacties

Megakas in Luttelgeest bijna gereed

Vakmensen uit Polen, Oostenrijk en Letland werken aan de inrichting van een groot kassencomplex in de Noordoostpolder.

Het naar verluid 140 miljoen euro kostende tuinbouwproject Kalenberger Greenport is een project van de bedrijven Hoogveld uit Nootdorp en Bramani uit Bleiswijk. Over vijf weken worden de eerste tomaten-en paprikaplanten in de kas geplant. Foto Alex de Haan

Stagiair Niek Gilbers is bezig een perceel uit te maaien voor de Twentse melkveehouder Arjan Roerink. Een week geleden zette Roerink het laatste jongvee op stal, dus moet het grasland worden ontdaan van de achtergebleven pollen. Gilbers: "Helaas kon ik niet overal komen omdat vooral bij de bosrand het land nogal drassig is." Zijn stageperiode loopt in december af, en Roerink is tevreden. De afgelopen week had Roerink zestig studenten van AOC Enschede op bezoek. Foto Ruben Meijerink

Jan van der Weide bedekt in Erica in Drenthe fabrieksaardappelen met een dikke laag stro om eventuele nachtvorst uit de aardappelbult te houden. De hoop bevat 7 hectare aardappelen. In totaal ligt er zo’n 350 ton, dat tot de kerst daar zal blijven liggen. Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Handrie Tuinder

  Zeg jongens, hebben jullie ook voor de afzet gezorgd? wel eens van markonderzoek gehoord? Of komt jullie deel weer bovenop dat van ons, maar op zijn minste laten jullie ons toch zeker gratis meeprofiteren van de dalende prijs? Megakassen: leuk en aardig, maar doe eerst eens aan marktonderzoek.

 • no-profile-image

  NN

  Ik zie alleen maar wit plastic en grijs staal. Dat kan geen gezonde omgeving zijn voor het laten groeien van eerlijk groente en fruit. Dit is geen boerenbedrijf meer, maar een fabriek. Hier tellen alleen euro's, kilo's en vierkante meters, maar de liefde voor het product ver te zoeken is. Jammer dat deze bedrijfstak al jaren overgesubsidieerd wordt.

 • no-profile-image

  dirk

  Sector graaft eigen graf,nu ben je met 10 hectare al weer een kleintje schreeuwt men,dus de ander sukkel knalt er weer 10 ha boven op.AFZETPRIJS ZIEN WE LATER WEL!De rabo heeft de sector laten ploffen met zijn leuke verkooppraatjes sale en leaseback!We gaan dezelfde weg op als de intensieve veehouderij jaren 70-80.Het is te hopen voor ons dat de regering een oppervlaktequotering regelt,want de sector beseft niet dat het 12 uur is.Het publiek is steeds meer tegen ons door de mega kassen,uitzichtvervuiling,lichtvervuiling etc!

Of registreer je om te kunnen reageren.