Home

Achtergrond 172 x bekeken

Meerderheid Nederlander heeft vertrouwen in eigen bank

Driekwart van de Nederlanders heeft de eigen bank hoog in het vaandel staan.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau &Samhoud. Slechts 4 procent overweegt over te stappen naar een andere bank. Uit het onderzoek blijkt wel dat dat vertrouwen wankel is als er wordt doorgevraagd.

Een diepgravender ondervraging over integriteit, goede dienstverlening en het bereiken van resultaten onthulde dat dan nog maar de helft van de ondervraagden het vertrouwen in zijn bank hooghoudt. Banken leven volgens het onderzoeksbureau nu nog op een 'vertrouwensbubble'.

Het vertrouwen in De Nederlandsche Bank (DNB) is 60 procent, 40 procent van de Nederlanders is te spreken over minster van Financiën Wouter Bos. De wereldwijde financiële sector geniet een stuk minder vertrouwen. Slechts 25 procent zegt vertrouwen te hebben in de sector.

Het vertrouwen in de wereldwijde economische situatie is zelfs nog dieper gezakt. Ruim 80 procent van de Nederlanders heeft het vertrouwen verloren. "Hoe dichter bij huis, hoe meer vertrouwen dus'', aldus het onderzoeksbureau.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.