Home

Achtergrond

Máxima bij VN-top in Doha

De mogelijkheid om op een veilige manier te sparen is een buffer tegen financiële risico's.

Daarnaast draagt sparen bij aan een gezonde en stabiele economie. Dat is de strekking van een rapport dat prinses Máxima zaterdag in Doha aanbiedt aan Ban Ki-Moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Dat gebeurt tijdens de VN-top over Financing for Development.

Máxima zal deelnemers aan de bijeenkomst toespreken over het bevorderen van sparen van lage inkomensgroepen. Als lid van de VN-adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector is Máxima al geruime tijd actief. De overhandiging vindt plaats na een discussie over het belang van microfinanciering voor sociale en economische ontwikkeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.