Home

Achtergrond 196 x bekeken

Margriet en Pieter planten bloembollen in New York

Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven planten donderdag in New York de eerste bloembollen in de Seasonal Walk van de New York Botanical Garden (NYBG). Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Beiden zijn eregast bij de ceremoniële aanplanting. De Seasonal Walk is een dubbele border, die is ontworpen door de Nederlandse tuinarchitecten Piet Oudolf en Jacqueline van der Kloet. De aanplanting vormt de aftrap voor de samenwerking van het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) en de NYBG ter gelegenheid van New York 400, dat volgend jaar plaatsheeft.

Volgend jaar is het vierhonderd jaar geleden dat Henry Hudson met zijn schip De Halve Maen uit Amsterdam vertrok om vijf maanden later voet aan wal te zetten op Manhattan. Daar werd niet veel later Nieuw Amsterdam gesticht, het tegenwoordige New York.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.