Home

Achtergrond

Marcouch: Integratie meer volgens partijlijn

De aanpak van integratie zal met Eberhard van der Laan als minister strakker worden uitgevoerd volgens de partijlijn van de PvdA.

Dat verwacht voorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart.

"De PvdA heeft in de persoon van Wouter Bos een heldere visie op het integratiebeleid ontwikkeld, als een van de weinige partijen. Het kabinetsbeleid is de partijlijn en ik neem aan dat de nieuwe minister die lijn overneemt, strakker dan zijn voorganger deed'', aldus Marcouch.

Dat Ella Vogelaar het veld heeft moeten ruimen, noemt Marcouch jammer. "Altijd vervelend als het zo moet lopen.'' Marcouch zegt Van der Laan enkele keren te hebben ontmoet. "Het leek me een inspirerende man. Ik hoor dat het een figuur is van 'niet lullen, maar poetsen', dat lijkt me een goede zaak.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.