Home

Achtergrond 152 x bekeken 1 reactie

Mandelson: winst Obama vertraagt WTO-akkoord

De verkiezing van Barack Obama tot president van de VS maakt het des te belangrijker dat de WTO-onderhandelingen voor het eind van het jaar worden afgerond.

Dat zegt ex-handelscommissaris Peter Mandelson in The Financial Times.

"Obama en anderen binnen de Democratische Partij maken zich zorgen over de impact van globalisering op de Amerikaanse arbeiders en industrie", aldus Mandelson, tegenwoordig minister voor economische zaken in het Verenigd Koninkrijk.

De Brit ziet in Obama een meer protectionisch ingestelde man dan de huidige president, George W. Bush. Obama sprak zich bijvoorbeeld uit tegen "het verschepen van banen." Mandelson hoopt daarom dat president Bush in zijn laatste dagen als president spijkers met koppen slaat.

Eén reactie

  • no-profile-image

    dj

    Goede zaak!! Neoliberalisme heeft de wereld niet gebracht wat men ervan verwachtte, maar heeft een desastreuse werking op het banken en andere economische verkeer. Er zijn sectoren, die een stuk regelgeving en bescherming nodig hebben; landbouw is er daar 1 van.

Of registreer je om te kunnen reageren.