Home

Achtergrond 363 x bekeken 2 reacties

Lucht/vloeistofspuit ook goed onderin het gewas

Op een spuitdemonstratie gaf een Agrifac spuitmachine voorzien van een lucht/vloeistofsysteem de beste bedekking onderin een gewas prei.

De Agrifac spuit met druppels in een verhouding lucht:vloeistof van 20:1. Deze fijne druppels kwamen in het gewas prei goed onderin en gaven onder bij de schacht een goede bedekking. Het systeem werd vergeleken met een conventionele CHD spuit met Lechler ID 12003 doppen en een Hardi Twin met luchtondersteuning en XR 11003 doppen.

Bij alledrie de spuiten werd 400 liter water per hectare gebruikt. Tussen de plantrijen en bovenop het gewas was de bedekking van alle drie de systemen vergelijkbaar en goed. Van drift was tijdens de demonstratie met vrijwel geen wind geen sprake. De Agrifac van Timmermans Gewasverzorging uit America werkt met een vloeistofdruk van 4 bar en een luchtdruk van 1,5 bar.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jep

    Ja maar gelukkig hebben ze een doorstart gemaakt...

  • no-profile-image

    gert

    jammer dat agrifac failliet is

Of registreer je om te kunnen reageren.