Home

Achtergrond 217 x bekeken

Limburg: geen beperkingen voor megastallen

Limburg legt megastallen geen beperkingen op. Dat bleek vandaag tijdens een provinciale commissievergadering in Maastricht.

Een meerderheid van de partijen in het Limburgs Parlement (zoals de staten zich daar noemen) wees een burgerinitiatief tegen een megastal in Grubbenvorst af.

Het comité Behoud de Parel sprak zich tijdens de commissievergadering uit tegen de vestiging van een bedrijf met 35.000 varkens en 1,2 miljoen kippen. Maar een meerderheid van CDA, PvdA, VVD en PNL vindt megastallen een zaak van Rijk en gemeenten.

Wel is afgesproken dat gezondheidsrisico's van megastallen beter onderzocht worden. Daarover was het comité, dat met 83 mensen bij de vergadering aanwezig was, tevreden. Volgens het comité zal zo'n onderzoek aan het licht brengen dat megastallen ongewenst zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.