Home

Achtergrond 421 x bekeken 1 reactie

Les over gevaren landbouwmachines

Kinderen van groep 7 en 8 van de Paulusschool in Giesbeek krijgen van een medewerker van loonbedrijf Kriesels uitleg over landbouwmachines.

Dit gebeurt in het kader van het project Kinderen Anders Naar School (Kans). Daarmee wil de Paulusschool de scholieren wijzen op gevaren die zij fietsend naar school op kleine landwegen kunnen tegenkomen. De kinderen leerden wat ze moeten doen als een trekker nadert en wat een bestuurder van een landbouwvoertuig allemaal wel en niet kan zien en horen op de weg. Foto Frans Ypma

Op het akkerbouwbedrijf van Alex van Hootegem in Kruiningen is loonbedrijf Joossen bezig met het rooien van 20 hectare biologische winterpeen. Het rooien gebeurt met een aardappelrooier, die na het nodige stelwerk geschikt is voor de oogst van de peen. Volgens Van Hootegem gaat de oogst goed. "Nog niet alles is binnen, maar het ziet er goed uit. Het al gerooide deel is voor de industrie, de rest gaat naar de versmarkt." Van Hootegem heeft naast de peen nog een groot aantal andere gewassen op 165 hectare. Foto Anton Dingemanse

HZPC wil de aardappel van zijn saaie imago afhelpen. Van het ras Challenger verwacht HZPC veel in de fritesverwerking. Foto Petra Vos

Medewerkers van biologische zuivelboerderij De Weerribben in het Overijsselse plaatsje Nederland (bij Oldemarkt) kijken toe hoe brandweerlieden een brand in het bedrijf bestrijden. De brand ontstond tijdens reparatiewerkzaamheden in een van de gebouwen. Brandweerkorpsen uit de hele regio hielpen gistermorgen het vuur te bestrijden. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De schade bleef volgens de brandweer relatief beperkt. Zo zijn er geen panden verloren gegaan. De precieze schade, bleef gisteren nog onbekend. Foto Gerrald Mulder

Nieuwe appelrassen op de Italiaanse beurs Interpoma. Foto Studio Yes

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willem Hendriksen

    Ik vindt het een goede zaak dat leerlingen van basisscholen worden betrokken bij de gevaren van landbouwmachines eigenlijk zullen er enkele verplichte lessen op basisscholen
    met dit onderwerp moeten komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.