Home

Achtergrond 202 x bekeken

Leidse wetenschappers vinden nagels van de dodo

Nagels, teenbotjes en vleugelbotjes van de uitgestorven vogelsoort de dodo.

Nagels, teenbotjes en vleugelbotjes van de uitgestorven vogelsoort de dodo. Leidse wetenschappers keken hun ogen uit toen zij deze zeldzame botjes aantroffen op het eiland Mauritius. De deskundigen verrichtten daar drie weken lang onderzoek aan fossielrijk materiaal uit een dodo-massagraf. Dat maakte het Leidse museum Naturalis maandag bekend.

Tijdens de derde dodo-expeditie onderzochten de wetenschappers 65 aardappelzakken vol fosielrijk materiaal die vorig jaar tijdens een andere tocht werden gevonden. Het dodo-expeditieteam vond maar liefst 54 dodo-botten, die behoren tot minstens twee dodo-individuen.

De dodo is aan het einde van de zeventiende eeuw uitgestorven. De legendarische loopvogel met de enorme snavel was de muze van vele kunstenaars. Zo had Boudewijn Büch een grote fascinatie voor het dier.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.