Home

Achtergrond 253 x bekeken

Leerlingen leren beter bij goed licht

Leerlingen concentreren zich beter en zijn aandachtiger bij een juist gebruik van licht.

Dat blijkt uit onderzoek dat de Duitse wetenschapper Michael Schulte-Markwort in opdracht van Philips heeft verricht.

De resultaten zijn toegelicht tijdens een symposium in Keulen. 166 leerlingen, van 8 tot 16 jaar, en achttien leerkrachten van verscheidene schooltypes namen deel aan het experiment, dat vorig jaar zomer begon en deze zomer werd afgesloten.

Philips voorzag de klassen van installaties om het licht aan te passen. De armaturen werden vervangen door een vernieuwend dynamisch verlichtingssysteem waarbij zowel de lichtsterkte als de kleurtemperatuur kon worden aangepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.