Home

Achtergrond 216 x bekeken 9 reacties

Leerdammer verlaagt voorschotprijs met €1,88

Kaasonderneming Bel Leerdammer verlaagt haar voorschotmelkprijs voor oktober met €1,88 naar €33,06 per 100 kilo exclusief btw.

Dit blijkt uit berekeningen van het Agrarisch Dagblad bij een quotum van 500.000 kilo met 4,412 procent vet en 3,468 procent eiwit.

De vetprijs ging ten opzichte van vorige maand met 15 cent naar beneden naar €2,45. De eiwitprijs daalde met 35 cent naar
6 euro. Bel Leerdammer betaalde vorig jaar in oktober nog een voorschotprijs van €47,66. Dit was €14,60 meer dan de huidige prijs van €33,06.

De gemiddelde voorschotmelkprijs van de kaasonderneming over dit jaar ligt nu op €34,82. Dit is niet iets onder de gemiddelde voorschotprijs van Cono van €34,91. Friesland Foods betaalt tot nu toe het best met een gemiddelde voorschotprijs van €35,24. DOC sluit de rij met een gemiddelde prijs van €32,01.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jaap

  Waarom zie ik nu geen reactie's. Friesland Foods heeft aangegeven dat er schommelingen zouden komen. Friesland Foods heeft aangegeven dat haar uibetalingssysteem een dempend effect hierop had. Friesland Foods heeft aangegeven een bovengemiddelde melkprijs uit te betalen. Dit klopt tot nu tot allemaal. Indien die zotte blokkades er niet waren geweest was de uitbetaling wellicht nog hoger geweest. Bezint eer ge begint.

 • no-profile-image

  Jan

  Nou @BOER, BOERen Campinaboer, Ik hoop dat jullie straks nog zo tevreden als RFF en Campina ook 27 cent of minder betalen. Sommige mensen leren het nooit. Ze zijn al tevreden als ze meer als een ander krijgen. Hoeveel ze krijgen interesseert ze niet. Als ze maar kunnen pochen op hun cooperatie , ook al kost ze het hun eigen bedrijf. Ten opzichte van 2007 zijn we er alleen maar op achteruitgegaan (al ongeveer 5 cent). Laten we eerst maar eens afwachten wat ze in 2009 betalen. Als ze dan het meeste uitbetalen in Europa met een prijs boven minimaal 39 cent dan heb je recht om pochen. Eerder niet.

 • no-profile-image

  Campinaboer

  Campina verlaagd de melkprijs voor oktober met € 1,03, Vorig jaar iets minder ontvangen van Campina maar dit jaar wordt dit ruimschots goed gemaakt, Het verschil met leerdammer wordt alleen maar groter

 • no-profile-image

  Stadsboer

  De kans dat Campina en Friesland volgendjaar weer met kop en schouders boven de rest uitsteken is nihil. Deze partijen werken over het algemeen met langetermijncontracten. Hierdoor blijven ze achter bij stijgende en, gelukkig, ook bij dalende prijzen. Indien, zoals Rabobank voorspelt, in de tweede helft van 2009 de prijzen aantrekken zal Campina (of Friesland - Campina) het wederom moeilijk hebben. Dit is vooral interessant om te weten voor die boeren die achter de hoogste melkprijs aanschouwen. Zij leveren telkens de melk aan de partij die de piekprijs heeft gehad. Dit neemt niet weg dat je je afnemer kritisch mag / moet volgen.

 • no-profile-image

  Ziener

  Ik voorspel dat Campina, Friesland en co begin volgend jaar nauwelijks nog 25 eurocent en misschien nog lager gaan betalen. Zie maar wat er nu in Frankrijk gebeurt.

 • no-profile-image

  Boerin

  Helemaal met je eens, Jan uit Mastenbroek!!

 • no-profile-image

  boer

  nu kun je zien hoe je een goede melk prijs kunt krijgen een sterke cooperatie en niet van die waardeloze melk leverings partijen die nu overal melk staan te dumpen waar is nou sieta en peter en hun aanhang ik hoop van harte dat ze nou niet weer met onzin komen en samen werken aan sterke melk verwerkers .

 • no-profile-image

  boer

  jan mastenbroek over begrijpen tuurlijk gaat campina en rff prijs onderuit omdat andere melk verwerkers nu veel goed koper in kopen en dus de producten goed koper kunnen aan bieden maar de boeren worden het toch niet eens dus laat ddb sieta en peter zo veel mogelijk verdeeldheid zaaien dan blijven we concurenten van elkaar en dat is net de bedoeling van de retail vriendelijke groeten aan boerin en jan

 • no-profile-image

  boertje

  ik dacht dat ondernemers niet naar 1 jaar keken, maar naar meerdere jaren, of heb ik het mis???? melkprijs zakt zeker weten, dus de echte ondernemers blijven over. of dat nu kleine boeren zijn of grote, we zullen het zien!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.