Home

Achtergrond 1 reactie

LTO wil meer stimulans EU voor de varkenshouderij

Binnen het gemeenschappelijk landbouwbeleid van na 2013 zou ook de varkenshouderij meer stimulansen moeten krijgen om zijn concurrentiekracht te verbeteren.

Dat vindt de LTO vakgroep varkenshouderij. De vakgroep vindt dat er meer ondersteuning zou kunnen worden geboden in de vorm van investeringssubsidies, bijvoorbeeld voor milieumaatregelen en voor innovatie. Op die manier kan de varkenshouderij zijn positie versterken binnen een concurrerende land- en tuinbouwsector.

Ook zouden er binnen het gemeenschappelijk landbouwbeleid voldoende stimulansen ingebracht moeten worden om de innovatieve kracht van de varkenshouderij te ondersteunen en verder te ontwikkelen.

De LTO-vakgroep wil deze elementen inbrengen in de komendediscussies over het Europese landbouwbeleid van na 2013. Tot nog toe is de varkenshouderij een sector waarvoor vrij weinig gemeenschappelijk EU-beleid wordt ontwikkeld. De Europese maatregelen beperken zich vrijwel alleen tot marktondersteunende maatregelen bij perioden van lage varkensprijzen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boertje

    Als LTO zich eerst eens met het landbouwbeleid tot 2013 gaat bezighouden. Denk alleen maar an de IPPC normen. Anders kunne we na 2013 de LTO vakgroep varkenshouderij wel opdoeken, omdat er niet genoeg varkenshouders meer zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.