Home

Achtergrond 1 reactie

LTO ‘positief kritisch’ over landbouwakkoord

LTO Nederland is positief kritisch over het landbouwakkoord dat gistermorgen in Brussel werd bereikt over de aanpassing van het Europese landbouwbeleid. Voorzitter Albert Jan Maat spreekt van “het maximaal haalbare.”

Maat is kritisch over de beslissing om inkomenssteun met nog eens 5 procent af te romen ten behoeve van een plattelandsontwikkelingsfonds (modulatie). Eurocommissaris Mariann Fischer Boel had 8 procent voorgesteld. LTO Nederland hoopt dat de afgeroomde middelen ook zullen bijdragen aan innovatie en verduurzaming van de agrarische sector.

De LTO-voorzitter, die ter plaatse de onderhandelingen volgde, constateert dat gezien het Duitse verzet de voorgestelde quotumverruiming het maximaal haalbare was. Bovendien is er ruimte in 2010 en 2012 te besluiten tot verdere quotumverruiming.

Maat is blij met de volledige ontkoppeling van inkomenssteun in 2013 en het schrappen (voor Nederland) van de extra bufferstroken langs watergangen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Berend

    Komt er ook nog europese verevening volgend jaar?

Of registreer je om te kunnen reageren.