Home

Achtergrond 2 reacties

LTO lanceert 'Boer zoekt klus'

LTO Noord projecten heeft de website 'Boer zoekt klus' gelanceerd.

De site van LTO is gericht op mensen die diensten aanbieden en op opdrachtgevers die op zoek zijn naar een (collega) boer of tuinder, die als ZZP'er een klus uit handen kunnen nemen.

De nieuwe website is bedoeld als hulpmiddel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Boeren en tuinders gaan steeds vaker aan de slag buiten het eigen bedrijf. Ze realiseren zich lang niet altijd wat ze waard zijn in de markt. Peter Baltus van Projecten LTO Noord is ervan overtuigd dat het aanwezige arbeidspotentieel op én buiten het boerenerf veel beter benut kan worden dan tot nog toe gebeurt. Daarom is de website gelanceerd.

Naast hun activiteiten op het erf zijn boeren en tuinders en hun potentiële opvolgers in toenemende mate op zoek naar werk buiten hun eigen erf. Ze maken aan de andere kant ook volop gebruik van mensen, die hun veelal gespecialiseerde diensten als ZZP’er (Zelfstandige Zonder Personeel) aanbieden.

De nieuwe website is bedoeld als hulpmiddel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Baltus: "Mensen in de agrarische sector staan bekend als harde werkers, die weten van aanpakken. De schaalvergroting in de agrarische sector gaat door. Er zijn ook ondernemers van wie het bedrijf om wat voor reden dan ook niet groeit en die er iets bij gaan doen. Ondernemen buiten het erf is ook een vorm van ondernemerschap."

Uit onlangs gehouden en nog niet gepubliceerd onderzoek van het LEI in opdracht van het ministerie van LNV is gebleken dat één op de drie agrarische ondernemers een of meerdere klussen uitbesteedt aan ZZP’ers. Op vier van de tien agrarische bedrijven blijft dat beperkt tot minder dan honderd uur per jaar. Op tien procent van de bedrijven werden duizend of meer uren gewerkt door ZZP’ers. Veertien procent van de agrariërs geeft aan wel eens buiten het eigen bedrijf te werken als ZZP’er.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als je zegt dat je voor de blijvers in de sector de belangen gaat behartigen dan zijn dit soort initiatieven op zn zachts gezegd vreemd

 • no-profile-image

  andre

  je zal wel moeten als je lid bent van lto
  en voor niks je melk mag inleveren
  want meer melk maakt geen betere prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.