Home

Achtergrond

Kroegeigenaren eisen legitimatie controleurs

Kroegeigenaren gaan van controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit eisen dat ze zich bij binnenkomst legitimeren.

Actiecomité Buigen of Barsten laat vandaag stickers drukken die zaterdag bij de landelijke protestmanifestatie tegen het rookverbod op het Malieveld in Den Haag worden uitgedeeld, kondigde woordvoerder Wichard Taks vandaag aan.

"We zijn die anonieme controles zat'', zei hij. Het idee komt uit Den Bosch waar ondernemers posters wilden gaan maken. Op de sticker staat dat elke toezichthouder, bijzondere opsporingsambtenaar of overheidsfunctionaris zich direct bij binnenkomst aan de bar dient te legitimeren. De cafébazen baseren zich daarbij op een artikel uit de algemene wet Bestuursrecht dat bepaalt dat een toezichthouder bij uitoefening van zijn taak een legitimatiebewijs met naam en foto bij zich moet dragen en desgevraagd moet laten zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.