Home

Achtergrond 5 reacties

Kredietcrisis houdt Van Bakel van beurs

De Van Bakel Groep uit Vredepeel gaat toch niet naar de emigratiebeurs in Hardenberg (18-20 november).

De oorzaak hiervan is de kredietcrisis in Amerika volgens het bedrijf. Nieuw te bouwen melkveebedrijven zijn op dit moment niet te financieren via banken, dus heeft het, volgens een woordvoerder van Van Bakel, ook geen zin om nieuwe kandidaten te vinden. "Wij bouwen relatief grote bedrijven, gebaseerd op een lage kostprijs per liter melk, maar wel met een behoorlijke bankfinanciering; Banken hebben op dit moment geen geld om nieuwe projecten te financieren, waardoor de doorlooptijd van nieuwe projecten onzeker is geworden."

Volgens Van Bakel worden in Amerika momenteel alleen bestaande bankrelaties gefinancierd. Volgens het onroerendgoedbedrijf zal het nog wel een half jaar tot een jaar duren voordat er meer duidelijkheid is bij de Amerikaanse banken. Volgens de beursorganisatie waren er om deze reden geen afzeggingen binnengekomen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oost west

  Kredietcrisis of (te) lage quotumprijzen??

 • no-profile-image

  bewonderaar.

  Bakel, het ga je goed! sterkte gebroeders!

 • no-profile-image

  tiede

  dan hoeven ze ook geen vragen te beantwoorden over de (spot)melkprijs die ze nu betalen, zou dat de reden niet zijn?

 • no-profile-image

  gert

  het wordt hopelijk geen debacle

 • no-profile-image

  Bauerkauf

  Dit is geen nieuws vanuit de States, er verblijven daar al vele Nederlandse boeren, die indertijd hun bedrijf aan Van Bakel verkocht hebben en aldaar soms al vele jaren op een nieuw bedrijf zitten te wachten. Velen hebben noodgedwongen al een andere job moeten zoeken om het resterende vermogen niet verder te verteren. Men is er aan handen en voeten aan Van Bakel verbonden blijkt de praktijk aldaar te zijn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.