Home

Achtergrond 176 x bekeken

Kopzorgen over gevolgen crisis voor klimaat

CDA en PvdA in de Tweede Kamer maken zich zorgen over de mogelijke effecten van de financiële crisis voor het klimaat- en energiebeleid.

Milieuminister Jacqueline Cramer zegde hen maandag toe die gevolgen in kaart te laten brengen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) krijgt de opdracht, samen met het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en het Centraal Planbureau (CPB). Al over een maand zullen deze onderzoeksinstituten rapporteren over hun eerste bevindingen.

PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom drong aan op het onderzoek . Minister Cramer stribbelde aanvankelijk tegen: "Het is al bijna december''. Het CPB bekijkt al in opdracht van het kabinet hoe de economie er gezien de kredietcrisis voor staat. Het CPB-rapport komt volgende maand uit.

Samsom vreest voor dalende investeringen in bijvoorbeeld duurzame energie (wind en zon). Samsom spoorde Cramer, een partijgenote, aan zich meer te weren in die discussie en op te komen voor haar beleid. "U mag zelf ook meer initiatief aan de dag leggen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.