Home

Achtergrond

Koningin benoemt Van der Laan tot minister

Koningin Beatrix heeft de Amsterdamse advocaat Eberhard van der Laan vandaag benoemd tot minister voor Wonen, Wijken en Integratie.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. Van der Laan volgt Ella Vogelaar op, die donderdag opstapte nadat de PvdA-partijleiding het vertrouwen in haar had opgezegd.

Beatrix had Vogelaar eerder op de ochtend "op de meest eervolle wijze'' ontslag verleend. De vorstin deed dat ,,onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten'' die ze heeft bewezen, aldus de RVD.

Van der Laan was in de jaren negentig raadslid en later fractievoorzitter voor de partij in de gemeenteraad van Amsterdam. De nieuwe bewindsman noemt zichzelf een "moderne sociaaldemocraat''. Hij sloot in 1983 cum laude zijn rechtenstudie af en richtte begin jaren negentig zijn eigen advocatenkantoor op. De raadsman is een expert op het gebied van publiek-private samenwerking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.