Home

Achtergrond 3 reacties

'Koeien kunnen aardschokken zien aankomen'

Koeien kunnen een aardbeving zien aankomen. Dat beweert althans een melkveehouder uit het Groningse Westeremden op de site van RTV Noord.

De boer staat hierin niet alleen; ecoloog Jan Doevendans valt hem bij. Een aardbeving trof vorige week het gebied waar de boer woont. Volgens hem waren zijn koeien de dag voor de beving onrustig en nerveus. Toen de volgende dag de aarde trilde, wist hij waarom, aldus RTV Noord.

Doevendans zegt op dezelfde site dat koeien wellicht beschikken over een orgaan dat waarschuwt voor onheil of dat de dieren trillingen goed aanvoelen. Door GSM en TomTom zijn mensen die zintuig kwijtgeraakt, aldus de ecoloog.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  k.schaapman

  helemaal mee eens,als mijn koeien een
  onweersbui voelen aankomen ,kruipen
  ze bij elkaar,in een hoek van het land.
  daar kunnen mensen nog wat van leren.

 • no-profile-image

  koetje

  Dit gebeurt in de politiek ook heel veel hoor ; de blinde geleid de ziende

 • no-profile-image

  Freek

  Het verhaal klopt. Bij de tsunamie liepen ook practisch alle dieren naar de hoger gelegen delen, ruim voordat de golf kwam. Wij achten ons de hogere macht, we zouden beter kunnen beseffen dat we onderdeel zijn van en naar de tekenen uit de natuur moeten kijken en luisteren. De zebra en de gnoe lopen in Afrika ook gelijk op, de een kan gevaar beter zien en de ander beter ruiken en horen.

Of registreer je om te kunnen reageren.