Home

Achtergrond

Knuffelnacht in Amsterdam

Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking gaat in het kader van de Knuffelnacht kinderen voorlezen in Ikea Amsterdam.

Op maandagavond zullen zestig kinderen van negen basisscholen uit heel Nederland naar zijn verhaal luisteren. De kinderen brengen vervolgens de nacht door in het Amsterdamse woonwarenhuis.

Voordat minister Koenders aan het woord komt, vindt er een speciale gebeurtenis plaats. De aanwezige kinderen gaan voor het oog van de bezoekers bedden testen. Later op de dag worden de kleintjes adviseur van minister Koenders. Ze geven hem tips over onderwijs in ontwikkelingslanden. Deze suggesties moeten de minister helpen om slapeloze nachten door te komen.

De Knuffelnacht is een wereldwijd evenement. Tweehonderd Ikea-warenhuizen doneren 1 euro per verkocht pluchen speelgoedbeest aan Unicef en Save the Children. Dit geld wordt gebruikt voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.