Home

Achtergrond

Kleine groep herdenkt moord op Theo van Gogh

Het is vandaag vier jaar geleden dat Theo van Gogh in Amsterdam werd vermoord.

Op de plek des onheils herdenkt de Stichting Vrienden van Pim Fortuyn om 14.00 uur de omgekomen cineast. Daarna vindt er in het Oosterpark, bij Theo's monument De Schreeuw, een bijeenkomst plaats.

Mohammed B. schoot de 47-jarige filmmaker tijdens de ochtendspits in de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost van zijn fiets. B. sneed vervolgens de hals van Van Gogh door en spietste een brief op zijn lichaam. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf.

De herdenking vindt zondag in kleine kring plaats. Volgens de stichting omdat "deze daad nooit mag worden vergeten''. "Theo was onze spreekbuis en uitlaatklep en durfde te zeggen wat wij dachten'', staat te lezen op de website www.herdenktheovangogh.nl. "Hij is erom vermoord. In 2002 werd Pim Fortuyn hier ook om vermoord. De vrijheid van meningsuiting is sindsdien niets meer waard.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.