Home

Achtergrond 174 x bekeken

'Klap voor detailhandel blijft uit'

Een klap vergelijkbaar met de 'rampjaren' 2003 en 2004 blijft de Nederlandse detailhandel bespaard.

Supermarkten zullen volgend jaar de kar trekken. In de kleding-, elektronica- en meubelbranche lijkt een omzetdaling onvermijdelijk.
Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van ING over de verwachtingen voor de Nederlandse detailhandel in 2009. De onderzoekers van de bank verwachten dat ondanks de economische teruggang, de omzet in de winkels volgend jaar vrijwel stabiel blijft op 80 miljard euro.

Dat de gevolgen van de kredietcrisis lijken mee te gaan vallen, heeft volgens de ING-economen vooral te maken met een verwachte daling van de inflatie door de sterk teruglopende olieprijs. Verder probeert de overheid de consumentenbestedingen op peil te houden met het uitstellen van de btw-verhoging en het afschaffen van de WW-premie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.