Home

Achtergrond 141 x bekeken

Kind komt nog steeds eenvoudig aan drank

Kinderen van 15 jaar komen vooral in cafés en sportkantines nog steeds erg eenvoudig aan alcohol.

In de supermarkt lijkt het langzaam iets lastiger te worden. Dat blijkt uit een jaarlijkse steekproef van de Universiteit Twente in Zuidoost-Brabant.

De universiteit stuurde getrainde jongens en meisjes van 15 jaar erop uit om alcohol te kopen. Ze gingen langs bij 220 verkooppunten. In de supermarkt slaagde driekwart van de pogingen. Vorig jaar was dat nog 85 procent en een jaar eerder nog 91 procent.

Bij 83 cafés en discotheken in de regio lijkt ondanks strengere controles in de afgelopen periode weinig veranderd. De mysteryshoppers kregen slechts drie keer nul op het rekest. Lukte het in sportkantines voorheen altijd om drank te krijgen, dit jaar ging dat negen van de tien keer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.