Home

Achtergrond

Kerstzegel wordt duurder

De traditionele kerstzegel die in de decembermaand op kaarten en brieven mag worden geplakt, wordt duurder.

Postbedrijf TNT heeft de prijs van de speciale postzegel verhoogd van 0,29 euro naar 0,34 euro, zo bevestigde vrijdag een woordvoerder van TNT een bericht van die strekking in het AD. Het is de eerste prijswijziging in zes jaar.

TNT ziet zich genoodzaakt tot de verhoging om gestegen kosten van onder meer lonen te dekken. Bovendien loopt de hoeveelheid kerstpost terug. "We houden bewust het tarief jaren stabiel, maar nu hebben we een aanpassing gedaan'', aldus de woordvoerder. Hij verzekerde dat de nieuwe prijs ,,een tijdje weer stabiel'' blijft.

De decemberzegels kunnen tot en met 4 januari worden gebruikt. Overigens kunnen oude decemberzegels van voorgaande jaren van 0,29 euro dit jaar nog op de kaarten worden geplakt, aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.