Home

Achtergrond 183 x bekeken

Kay van de Linde stapt op bij TON van Rita Verdonk

De pr-adviseur van Rita Verdonk en Trots op Nederland, Kay van de Linde, stapt op.

Dat heeft hij vandaag zelf bekendgemaakt. Hij heeft het besluit in overleg met Verdonk genomen.

Aanleiding is de ophef die is ontstaan over zijn uitlatingen op een gastcollege van de Universiteit van Amsterdam. "Het is tot nu toe gebakken lucht'', zei hij daar over de beweging van Verdonk. Volgens Van de Linde zijn die uitspraken "volledig uit hun verband gerukt'', maar is daardoor wel de indruk ontstaan dat hij Verdonk en Trots op Nederland is afgevallen.

De commotie die daardoor is ontstaan is schadelijk voor Rita Verdonk en haar beweging, stelt Van de Linde, en daarom stapt hij op. In de verklaring biedt hij zijn excuses aan aan de partijleidster en de medewerkers en vrijwilligers van de partij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.