Home

Achtergrond 154 x bekeken 1 reactie

Kamer wil export uitkeringen Oost-Europa aanpakken

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het kabinet aan de slag gaat in Europa om misbruik en export van uitkeringen, zoals de kinderbijslag, tegen te gaan binnen de Europese Unie.

Een voorstel daartoe van CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel werd vandaag aangenomen in de Kamer. Het CDA trok vorige week aan de bel, omdat het een snelle toename van vooral Oost-Europese arbeidsmigranten vreest.

Volgens Ormel moet staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) met EU-collega's "de mogelijkheid en wenselijkheid'' bekijken om de export van uitkeringen te beperken. Ook moet de regering met lidstaten waaruit grote groepen arbeidsmigranten komen nadere afspraken maken over de aanpak van misbruik en fraude bij sociale verzekeringen en voorzieningen, zoals kinderbijslag.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Nederland is exporteur van uitkeringen,ook naar turkije en marokko,wat is Nederland toch een sociaal land,NEDERLAND is ook nog wereldkampioen ontwikkelingshulp,KOENDERS is graag gezien in ontwikkelingslanden

Of registreer je om te kunnen reageren.