Home

Achtergrond 182 x bekeken 1 reactie

Kamer wil debat over fusie VWA

De Tweede Kamercommissie LNV wil op korte termijn in debat met minister Gerda Verburg over haar plannen rond de fusie tussen Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), Algemene Inspectiedienst (AID) en Plantenziektenkundige Dienst (PD).

Vrijwel alle partijen vinden dat de minister veel te voortvarend opereert bij de fusie. Dat terwijl er dit jaar grote problemen bij de VWA aan het licht traden. Een Kamermeerderheid wil dat Verburg eerst orde op zaken stelt bij de VWA. De minister vindt echter dat dit het best kan samengaan met de fusie.

De Kamer wil vóór het debat eerst een brief van Verburg, waarin ze tekst en uitleg geeft over de nieuwe autoriteit. Vorige week maakte LNV bekend dat deze de naam VWA blijft dragen en dat het hoofdkantoor in Utrecht moet komen. De directie met name verhuist volgend jaar al naar het midden des lands.

Veel Kamerleden zijn ook ontevreden over de locatie van de vier regiokantoren. SP en PVV vinden dat er een grote vestiging in Kerkrade moet blijven, het CDA vindt Zwolle niet noordelijk genoeg.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    J. rIEM vIS

    nAAR MIJN IDEE IS DIT NIET ZO'N GOEDE ONTWIKKELING. dE PLANTENZIEKTEKUNDIGE DIENST VERLIEST HAAR NAAM EN WORDT ONDERGEBRACHT BIJ VOEDSEL EN WAREN.... dIT ZIJN TOCH HEEL VERSCHILLENDE DISCIPLINES, EN DAT WEKT VERWARRING. hET IS MISSCHIEN GOED ALS DE INSTANTIES GAAN SAMENWERKEN BIJ GEDEELDE BELANGEN, MAAR HET BEHOUD VAN EIGEN IDENTITEIT LIJKT ME VOOROP TE STAAN.

Of registreer je om te kunnen reageren.