Home

Achtergrond 2 reacties

Kamer houdt twijfels over aanwijzing Wierdense Veld

De Kamercommissie LNV heeft vragen ingediend over het besluit van minister Gerda Verburg om de aanwijzing van Wierdense Veld als Natura 2000-gebied te handhaven.

Dit ondanks het feit dat de Kamer, bij kleine meerderheid, kort voor het zomerreces een motie aannam waarin zij zich uitsprak tegen deze aanwijzing, omdat die juridisch onhoudbaar zou zijn.

Verburg erkent dat de aanmelding van het natuurgebied in 2003 rommelig verliep, maar stelt dat ze wel terecht was. De minister heeft overlegd met de provincie Overijssel en de gemeente Wierden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    de aanwijzing en aanmelding was een rommeltje ,er zijn grote fouten gemaakt waar de boeren nu de dupe van zijn,dikbetaalde ambtenaren en ministers die geen enkel risico lopen, Veerman was toen minister van LNV,natuurmonumenten was hem daar erg dankbaar voor en hebben hem als dank hiervoor voorzitter gemaakt

  • no-profile-image

    MANNES LOHUIS

    Even reageren op het geneuzel rondom het wieredense veld, wat zijn we met elkaar zuinig op het wierdenseveld.Aan 1kant loopt een auto snelweg nu 2 baans wordt 4 baans, er loop een spoorlijn langs, erover hangen hoogspannings kabels ,aan de andere kant heeft men er een industrieterrein tegen aan geplakt, en een nieuwbouwwijk.En pal naast het wieredenseveld zit een grote oude vuilnisbeld die vervuild het grondwater zodanig dat het niet eens meer wil bevriezen,zo sterk is het vervuild.....En dan gaan we een tiental veehouders beperkingen opleggen zodat ze niet meer mogen uitbreiden? Wie er nog wat van snapt moet maar even reageren.Het liefst heb ik Annie schreier ,of Gerda Verburg reageren die zitten het dichts bij het vuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.