Home

Achtergrond

KNMI verwacht eerste gladheid op de weg

Nederland heeft vrijdag te maken met guur en onstuimig herfstweer met windstoten tot plaatselijk 120 kilometer per uur.

Weerinstituut KNMI waarschuwt voor de eerste sneeuw van het seizoen en voor gladheid op de wegen. ”Het wordt heel vervelend voor het verkeer, zeker omdat het de eerste keer weer is en mensen er niet meer aan gewend zijn”, zegt woordvoerder Harry Geurts.

In de ochtend zijn al buien gevallen met hagel en natte sneeuw en dat zal in de loop van de vrijdag en zaterdag vaker gebeuren. ”Dat komt omdat de lucht steeds kouder wordt.” Nederland wordt niet alleen geteisterd door winterse buien, maar ook door windstoten tot 100 kilometer per uur. ”In IJmuiden zijn zelfs windstoten tot 122 kilometer per uur gemeten.”

De sterkte van de rukwinden zal in de loop van de dag afnemen, maar het blijft wel hard waaien. Het KNMI verwacht dat dit ook zaterdag niet verandert.

Tussen de buien door schijnt af en toe de zon. ”Maar dat betekent niet dat het ineens lekker is. Het kan zo weer omslaan.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.