Home

Achtergrond 116 x bekeken

Justitie begint onderzoek naar dierenactivisten

Justitie begint een onderzoek naar dierenactivisten die de verantwoordelijkheid opeisen voor twee autobranden vorige week in Hilversum.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft dit vandaag gezegd.

De activisten claimen op internet de auto's van een medewerker van Euronext in brand te hebben gestoken. Justitie zegt de claim zeer serieus te nemen. De voertuigen brandden geheel uit, maar er vielen geen gewonden.

De brandstichters zouden deel uitmaken van de Britse groepering Stop Huntingdon Animal Cruelty, die actie voert tegen de dierproeven bij het bedrijf Huntingdon. Aandelen van dit bedrijf worden op de beurs van Euronext verhandeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.