Home

Achtergrond 236 x bekeken

Jover breidt proef residuvrije teelt peer verder uit

Fruithandelsbedrijf Jover heeft de proef met residuvrij telen dit seizoen uitgebreid.

Het bedrijf staat garant voor de opbrengst op twee fruitbedrijven die peren niet meer spuiten tegen bewaarziekten.

Zo heeft fruitteler Toon Vernooij uit Cothen 6 hectare Conférence na juni niet meer behandeld met chemische middelen tegen schimmelziekten als vruchtrot. De teler kan dat alleen doen met de gegarandeerde opbrengstprijs die de Greenery-dochter hem biedt. "Dat aanbod zegt iets over de vraag vanuit de markt naar residuvrije peren", zegt Vernooij.

Fruitconsult begeleidt het project op in totaal drie bedrijven. Volgens een woordvoerder van Jover is twee jaar geleden op kleine schaal met proeven gestart. "Dat is uitstekend gegaan." Het residuvrij telen is onderdeel van een breder kwaliteitsproject. De peren van Vernooij zijn vlak voor de oogst met gisten bespoten die tijdens bewaring bescherming kunnen bieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.