Home

Achtergrond 208 x bekeken

Joran van der Sloot 'verkocht' Natalee Holloway

Joran van der Sloot, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway, zou het Amerikaanse meisje op Aruba hebben 'verkocht'.

Dat zei hij op de Amerikaanse televisiezender Fox News in een interview dat gisteravond (plaatselijke tijd) werd uitgezonden. Per telefoon heeft hij de zender na het vraaggesprek laten weten dat het verhaal is verzonnen.

Van der Sloot zou in februari 2005 in een casino op Aruba zijn benaderd door een man die op zoek was naar 'een blond meisje'. Toen Van der Sloot Holloway ontmoette, bracht hij haar met de man in contact. Hij zou 10.000 dollar hebben gekregen, waarvan hij 2.000 dollar verdeelde onder twee vrienden die hem hielpen. Holloway zou per boot zijn weggevoerd.

Het interview met anchor Greta Van Susteren is volgens Fox opgenomen in Azië. Van der Sloot verbleef tot voor kort in Thailand, maar zijn huidige verblijfplaats is onbekend na recente undercover-onthullingen van misdaadverslaggever Peter R.de Vries over betrokkenheid bij vrouwenhandel.

De man, die zich volgens Joran 'Elgar' noemde, zou tussen de dertig en veertig jaar oud zijn en Nederlands, Papiamento en Engels spreken. Hij zou de dronken Holloway per boot richting Venezuela hebben weggevoerd. Van der Sloot suggereerde daarmee dat Holloway nog in leven zou kunnen zijn.

Van der Sloot zou Fox zelf hebben benaderd omdat hij meer aandacht voor deze lezing wenste. Twee politieagenten die volgens Van der Sloot "het verhaal kenden'', zouden door Jorans vader zijn omgekocht. De vader, Paul van der Sloot, was destijds op Aruba werkzaam als rechter in opleiding.

Om zijn verhaal te schragen heeft Van der Sloot Fox News digitale opnamen overgedragen van telefoongesprekken die hij met zijn vader zou hebben gevoerd. Die zou zijn zoon vermanend hebben toegesproken omdat mensenhandel "een serieuze misdaad'' zou zijn. Vandaag besteedt Fox News opnieuw uitgebreid aandacht aan de verdwijning van Natalee Holloway.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.